FÖRSURNING

FÖRSURNING

Ph värde:  surt <5  neutralt 7,14    basiskt >8

 

Vi står inför stora miljöförändringar och det jag valt att focusera på är försurningen. Vårt drickvatten skall helst ha ett ph-värde på 8. Djupborrade brunnar har denna kvalitet kvar men ytvattensjöarna ligger på för lågt dvs försurat. Vattnet är i Skåne till stora delar taget från ytvattensjöarna och försurat. Normalt skall vattenleverantörena buffra vattnet så att ph-värdet skall ligga neutralt till lite basiskt. Är vattnet försurat häller de i soda, natriumkarbonat. Men tyvärr har jag upptäckt att de slarvar med detta.

I min studie samlade jag in vattendata från hela Skåne och resultatet kommer att redovisas på denna hemsida.Jag har vid stickprovskontroller upptäckt så pass lågt ph-värde som 4,5 i Malmö. Detta värde kontrollerades av lärare i fysik och samstämde med mina resultat. Jag har meddelat alla kommuner i Skåne samt vattenleverantörer och resultatet är numera mycket bättre.

Försurningen påverkar allt i vår miljö. Mer mossa och mögel i våra trädgårdar och hus. Mer hussvamp m.m.

I människokroppen får vi svamp och kroppen förlorar mineraler.  Cancer är också ett tillstånd som gillar försurad miljö. Detta har bevisats i forskningar i USA där man kunde se att kosten kunde göra människor sjuka eller friska. Läs gärna på nätet om EPIGENETIK!

Jag som lever på en bondgård med djur ser att alla mina djur äter mer mineraler och salt. Granngården berättade att deras försäljning ökat.

Bakterier har lättare att infektera oss när vi har svampinfektioner och mineralbrist.

Så mitt första råd till er som läser denna sida är att kontrollera ert drickvattens ph-värde. Är det för lågt tillsätt hushållssoda, aska eller bicarbonat. Sodan kan inköpas i färgaffärerna och bicarbonat finns i matvaruaffärernas kryddhylla. Om ni använder aska, ta då enbart aska från ren vedeldning.  Vad det gäller salt anser jag att alla borde äta mineralsalter. Vanligt salt innehåller enbart natriumclorid medan mineralsalterna innehåller natriumklorid men även kalium, mangan, magnesium, fosfor och zink.

För 30 år sedan kallades jag för doktor Vassle när jag gav vassle till alla patineter på min Geriatriksavdelning med fantastiskt resultat.

Vassle är den genomskinliga vätskan som rinner ur ostmassan vid osttillverkning. Men man kan göra mindre mängder genom att köpa filmjölk eller youghert, hälla den i ett kaffefilter i en tekopp. Den genomskinliga vätskan som kommer ut är basisk vassle och den vita massan kan bli färskost och är sur. Den dos jag rekommenderar är 2 teskedar vassle före varje måltid. På Apotek o Hälsokostaffär kan ni köpa färdig vassle Molkosan.

Kost som är basisk är bl.a. ingefära, broccoli, stevia, rå honung, råsocker, olivolja och i stort sett alla grönsaker. Rek läsning om basisk kost på nätet.

Om du är försurad eller ej är lätt att se. Gå till en spegel och sträck ut tungan. Har den en vit beläggning och tungan lätt svullen ( så att man ser tandavtrycken) så är du försurad. Tugga ex persilja dagligen. Jag har även sett att hjärtat påverkas och s-taggen på EKG  fördjupas. Vid hälsokontroller på friska människor ser jag klara förändringar i tid att utvecklingen fortsätter. Socialdepartementet, Socialstyrelsen, hjärtläkare har jag informerat men ingen bryr sig. Så mitt tips är att just du som läser detta bryr dig!

Är mineralrik kost. Ju starkare färg desto mer mineraler. Bäst är blåbär. Ta gärna mineraltillskott, finns att köpa på Apoteken.